Kraanwatertappunten, spetterbadjes, waterspeeltoestellen
In Utrecht kunt u op steeds meer plekken drinkwater tappen. Bekijk op de kaart waar u in de buurt dat kunt doen.
Watertappunten en waterpret op de kaart
Op de kaart staan ook spetterbadjes waar u verkoeling kunt zoeken als het warm is. Hieronder staan de locaties per wijk uitgeschreven.
Wilt u ook een watertappunt bij u in de buurt? Doe een aanvraag!
Wij maken (maximaal) 20 nieuwe watertappunten per jaar. Als bewoner kunt u hiervoor een aanvraag doen via het Initiatievenfonds. Als deze past bij de visie van de gemeente (speelvisie en coalitieakkoord), kennen we deze in principe toe. Daarbij gelden de volgende voorwaarden.
Voetgangersroutes
Voldoende watertappunten bij het netwerk van grote voetgangersroutes vinden we als gemeente belangrijk (coalitieakkoord). Daarom hebben aanvragen voor watertappunten bij deze routes voorrang.
Blok- en buurtplekken & sportplekken
Wij maken in ons speelbeleid een verschil tussen een blokplek en een buurtplek. Een blokplek is ingericht om te spelen voor de leeftijd tot 12 jaar. Een buurtplek is voor de hele speelbuurt (alle leeftijden) en daar is meer behoefte aan watertappunten. Dat geldt ook voor een sportplek. Daarom kennen we geen aanvragen voor een watertappunt toe bij een blokplek.
Afstand tot watertappunt
Er zijn al redelijk wat watertappunten in de gemeente Utrecht. Het overzicht is hierboven te vinden op de interactieve kaart. Aanvragen voor watertappunten binnen 200 meter waar al een ander watertappunt is, kennen wij niet toe.
Omgeving zonder watertappunten
Als een omgeving geen watertappunten in de buurt heeft, kennen we de aanvraag eerder toe.
Aanvragen 1 keer per jaar realiseren
We verzamelen alle aanvragen en maken de nieuwe watertappunten in 1 keer.
Join the pipe
Join the pipe legt de tappunten aan. Deze organisatie gebruikt een deel van de opbrengst van ieder tappunt in Nederland om een watertap aan te leggen in Afrika.