Het Nieuwe Inzamelen in Leidsche Rijn
Het Nieuwe Inzamelen is onze nieuwe manier van afval inzamelen. In veel buurten zijn al ondergrondse containers voor restafval. Op verschillende nieuwbouwlocaties in Leidsche Rijn plaatsen we nieuwe ondergrondse containers voor restafval. Waar dat mogelijk is, halen we met kliko’s uw gfe+t, papier en karton, en plastic blik en pak op.
Leidsche Rijn Centrum
In Leidsche Rijn Centrum bieden bewoners hun restafval in ondergrondse containers aan. Glas, papier en karton, textiel, en plastic, blik en pak, kunt u naar de kringlooppunten brengen.
U kunt ook het afval ook gescheiden wegbrengen naar een afvalscheidingsstation.
Leidsche Rijn
De meeste bewoners hebben kliko's gekregen voor het scheiden van hun papier en karton, plastic, blik en pak en groente-, fruit-, etensresten en tuinafval.
Hebt u geen kliko, wel een tuin met achterom en wilt u er wel 1?
Bel dan naar 14 030. Dan bekijken wij of u een kliko kunt krijgen.
De aannemer heeft gfe+t en andere oude ondergrondse containers verwijderd die al op slot stonden. De betonput heeft hij afgedekt met een betonplaat. Hierdoor kan er geen gevaarlijke situatie ontstaan. Daarnaast vervangen we containers die verouderd zijn door nieuwe containers.
Hoe gaat het verder?
Wij maken een nieuw plan voor de ondergrondse containers voor een aantal buurten in Leidsche Rijn. In dit plan staat op welke plekken we restafvalcontainers weghalen omdat ze niet meer nodig zijn. Het kan ook zijn dat we deze plekken gebruiken voor andere afvalsoorten. Dit plan sturen wij via een brief als uw buurt aan de beurt is. Daarin staat ook wat u kunt doen als u het niet eens bent met ons voorstel.
Wanneer krijgt u de brief hierover?
U ontvangt een brief als woningen opgeleverd worden in uw buurt.
Waarom zijn er minder ondergrondse containers voor restafval nodig?
Bewoners zijn hun afval de afgelopen jaren meer gaan scheiden. Met als gevolg: minder restafval. Vanaf 2019 hebben de ondergrondse containers voor restafval sensoren. De sensor meet hoe vol de container is en geeft aan onze inzameldienst een signaal door. Zo kunnen wij de container al legen voordat deze helemaal vol is. Dat maakt de omgeving schoner en de inzameling efficiënter. Hierdoor kunnen we met minder containers werken. Daarvoor leegden wij containers die minder dan half vol waren. Dat is niet effectief.