Energienetwerk Utrecht
Is uw organisatie bezig met duurzame energie? Of hebt u een goed idee voor een duurzame stad en wilt u samenwerken met andere organisaties? Sluit u dan aan bij het Energienetwerk Utrecht en kom samen in actie.
Jaarbijeenkomst 4 december
Hoe ziet ons energiesysteem van de toekomst eruit? En hoe kunnen wij daar in en voor Utrecht samen aan werken? Doe mee en kom naar de jaarbijeenkomst van het Energienetwerk Utrecht.
- Datum: woensdag 4 december
- Tijd: 13.30-17.30 uur (daarna netwerkborrel)
- Locatie: Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht
Programma
We starten met een lezing van futurist energietransitie Arash Aazami. Ook is er een bijdrage van wethouder Lot van Hooijdonk. Daarna kunt u kiezen uit 3 rondes met lezingen, sessies en workshops.
- Bijvoorbeeld een kennissessie over netcongestie en netbewust bouwen.
- Of laat u bijpraten over de plannen voor een publiek warmtebedrijf, de stand van zaken vanuit Den Haag of de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
- U kunt ook meedoen aan interactieve workshops. Zoals een lego-sessie waarin u zelf het energiesysteem van de toekomst bouwt.
U ontvangt een e-mail met het complete programma na uw aanmelding.
Aanmelden
Wees er snel bij. Aanmelden kan tot en met 26 november.
Van stadsakkoord naar netwerk
Op 5 juni 2020 ondertekenden 30 organisaties het Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij. De afgelopen jaren is dit uitgegroeid tot een uitgebreid netwerk van gebouweigenaren, onderwijsinstellingen, installatie- en bouwbedrijven, financiers, adviseurs, energieleveranciers, netbeheerders én overheden. Alle partijen hebben hetzelfde doel. Samen werken aan de Utrechtse energietransitie.
Acties en samenwerken
Met welke acties en samenwerkingen zorgen we ervoor dat woningen en andere gebouwen in Utrecht schone, duurzame energie gaan gebruiken in plaats van aardgas? Binnen het Energienetwerk Utrecht maken organisaties, bedrijven én de gemeente concrete afspraken voor nu en komende jaren. De acties zijn verdeeld onder 3 thema's:
- Stad betrekken en bewustwording vergroten.
- Slim samenwerken en innoveren.
- Zorgen voor opleidingsplekken en werk.
Het Energienetwerk Utrecht komt 4 keer per jaar bij elkaar. De bijeenkomsten staan in het teken van inspireren, netwerken en actie: door samen te werken aan projecten of acties die de Utrechtse energietransitie vooruit helpen.
Voor welke organisaties is het Energienetwerk Utrecht interessant?
- Gebouweigenaren: woningcorporaties, particuliere verhuurders, bewonerscoöperaties, verenigingen van eigenaren, bedrijven, kantoren, industrie, maatschappelijke instellingen, bewoners/eigenaars.
- Kennis en innovatie: onderwijs- en kennisinstellingen, onderzoekers
- Uitvoerders: installateurs, aannemers, technici, bouwbedrijven
- Adviseurs: (technische) adviseurs en adviesloketten voor burgers, makelaars, taxateurs, accountants, architecten, belangenorganisaties, buurtbegeleiders
- Financiers: banken, beleggers, fondsen, energieservicebedrijven (ESCo’s)
- Infrastructuur: energieleveranciers, netbeheerders
- Overheid: gemeente, provincie, waterschap
Wilt u ook aansluiten? Of hebt u een vraag? Stuur een e-mail naar duurzaamondernemen@utrecht.nl
Deze partijen doen al mee
In het Energienetwerk Utrecht werken de volgende organisaties, bedrijven en overheden samen aan een duurzaam Utrecht:
Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij
Jij wil een schoon Utrecht
Of je er nou op bezoek bent, werkt of woont: je wil een schone lucht, zuiver water en een gezonde bodem.
Je wil zo veel mogelijk lokaal opgewekte, schone energie gebruiken en er zo zuinig mogelijk mee omgaan.
En je wil een CO2-neutrale stad, omdat dat beter is. Voor jou, voor Utrecht en voor de toekomst. Zo’n Utrecht willen we allemaal.
Daarom werken we aan een alternatief voor aardgas
Net zo betrouwbaar, net zo comfortabel en net zo betaalbaar als nu. Veiliger, schoner en duurzaam. En wij, dat zijn alle partijen die bijdragen aan deze overgang. Burgers, ondernemers en beleidsmakers. Banken, ontwikkelaars en investeerders. Bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en netwerkbeheerders. En jij.
We doen het samen
Als jij ons vertelt wat je wil en wat je nodig hebt om mee te doen, brengen wij de juiste partijen bij elkaar. Dan gaan we op zoek naar geld. Zorgen we voor heldere informatie, duidelijke afspraken en een makkelijke overstap. Als het even kan op een natuurlijk moment: bij onderhoud, vervanging of nieuwbouw. Zo maken we heel Utrecht aardgasvrij. Voor 2050.
Doe je óók mee?
Meer weten over het aardgasvrij maken van Utrecht?