Hulp bij vervoer

Hebt u een (tijdelijke) beperking, geldzorgen of andere omstandigheden waardoor u problemen hebt met vervoer? Er zijn gelukkig oplossingen, zodat u toch de deur uit kunt.

Lees meer over een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel

Lees meer over extra geld voor bijvoorbeeld een fiets of OV

Ov-maatje in Zuilen

Woont u in Zuilen en hebt u hulp nodig om te leren reizen met openbaar vervoer? Dan kunt u een paar keer met een ov-maatje op pad om dat te leren. Een ov-maatje is een vrijwilliger die u leert hoe het openbaar vervoer werkt. Deze hulp is gratis. U betaalt alleen de busreis. Ov-maatje komt als eerst in Zuilen en daarna ook in andere wijken.

Vragen en aanmelden

Hebt u vragen of wilt u zich aanmelden voor een ov-maatje? Mail of bel:


Valys

Reist u buiten het gebied van de Regiotaxi Utrecht? Dan kunt u misschien gebruik maken van Valys. Dit is taxivervoer van deur tot deur, of taxivervoer in combinatie met de trein. Een Valys-pas vraagt u aan op Valys. U hebt bij uw aanvraag een bewijs nodig. Dit is bijvoorbeeld een bewijs van de gemeente dat u recht hebt op een Wmo-pas.


OV-begeleiderskaart

De OV-Begeleiderskaart is voor reizigers die niet zonder begeleider met het openbaar vervoer kunnen reizen. Via Argonaut kunt u de informatie over de OV-Begeleiderskaart vinden en een aanvraag doen. De OV-begeleiderskaart is niet geldig in de Regiotaxi Utrecht.

Sociaal begeleider meenemen in Regiotaxi

U mag als Wmo-reiziger 1 zogenaamde sociaal begeleider meenemen. Deze sociaal begeleider betaalt hetzelfde tarief als u.

Medisch begeleider meenemen in de Regiotaxi

Kunt u nooit alleen reizen met de Regiotaxi? Dan mag u een medisch begeleider meenemen. U hebt daarvoor wel een Wmo-indicatie nodig. De medisch begeleider hoeft dan niet te betalen voor de rit. Een indicatie hiervoor vraagt u bij ons aan met het hulpvraagformulier. Als u deze indicatie krijgt, mag u niet meer alleen reizen met de Regiotaxi. De begeleider moet u goed kunnen helpen als dat nodig is. Daarom kan iemand met een Wmo-pas geen medisch begeleider worden.

Vraag uw indicatie aan


Regiotaxi Utrecht

Kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Met Regiotaxi Utrecht reist u van deur tot deur in Utrecht en gemeenten in de buurt. Misschien kunt u een Wmo-pas van ons krijgen. Dan krijgt u korting op de ritprijs. Vul het formulier 'Stel uw hulpvraag' in. Dan kijken wij of de Wmo-pas een oplossing voor uw is. U mag ook zonder een Wmo-pas met de Regiotaxi reizen. Dan krijgt u geen korting.

Hebt u een klacht over de Regiotaxi Utrecht?

U geeft dit door bij hun klachtenmeldpunt.


Rolstoelauto huren

De Zonnebloem verhuurt aangepaste auto’s voor mensen die rolstoel- of scootmobiel gebonden zijn. In de auto’s is ruimte voor een rolstoel of scootmobiel, plus maximaal 4 andere personen. Zo kunt u samen op pad. Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij Boogh, De Paraplu aan de Van Bijnkershoeklaan 10 in Utrecht. U kunt via de Zonnebloem ook vragen om een vrijwillige chauffeur.

Bekijk de mogelijkheden voor een Zonnebloemauto


Buurt Mobiel

Buurt Mobiel is (elektrisch) vervoer in Utrecht over korte afstanden in de wijken Overvecht, Noordoost, Zuilen en Ondiep en naar de Utrechtse ziekenhuizen. Vrijwilligers besturen Buurt Mobiel. Zij halen u op, brengen u weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Om een rit te boeken, belt u het nummer 06 – 39 72 14 86. De chauffeur helpt u zo nodig met in- en uitstappen en met het inladen van uw boodschappen, uw rollator/krukken/stok/opvouwbare rolstoel. Voor Buurt Mobiel koopt u een strippenkaart bij de chauffeur. U kunt alleen met pin betalen.

Voor meer informatie kunt u kijken op Buurt Mobiel


ANWB AutoMaatje: vervoer voor én door inwoners

Bent u voor vervoer altijd afhankelijk van anderen? En zit u daardoor vaker thuis dan u lief is? ANWB AutoMaatje Utrecht is een vervoersservice voor en door inwoners van onze stad. U dient minimaal 2 werkdagen van tevoren een aanvraag in. Dan wordt u gekoppeld aan een vrijwilliger die voor het vervoer zijn eigen auto gebruikt. U betaalt 35 cent per kilometer en eventueel parkeerkosten. In Utrecht wordt AutoMaatje gecoördineerd door U Centraal. Interesse? Neem op tijd contact op met U Centraal. Dit kan per e-mail of telefoon (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur).

Neem contact op met U Centraal


DomstadPlusBus en Plusbus Erop Uit

Kunt u door een beperking niet zelf boodschappen doen of een dagje uit? Dan kunt u samen met anderen op pad met de DomstadPlusBus of de Plusbus Erop Uit. U gaat bijvoorbeeld naar een winkelcentrum. U betaalt hiervoor een kleine vergoeding. Voor een dagje uit betaalt u de kostprijs. Alle informatie over de DomstadPlusBus leest u op de website van U Centraal. Woont u in Vleuten-De Meern? Dan is alleen de Plusbus Erop Uit er voor u.


Wilt u hulp bij uw probleem met vervoer?

Vul dan het hulpvraagformulier in. Wij bellen u binnen 5 werkdagen. Wij geven u direct antwoord op uw vraag als dat kan of we maken een afspraak voor een gesprek. Dit is een telefoongesprek of een gesprek bij u thuis als dat nodig is. In het gesprek kijken wij of een Wmo-pas een oplossing voor u is.

Stel uw hulpvraag

Bent u uw Wmo-pas kwijt, of is deze beschadigd?

Geef het aan ons door met het formulier 'Stel uw hulpvraag' of bel ons.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

14 030

Maandag tot en met vrijdag
(van 9.00 tot 17.00 uur)