Rolstoel, scootmobiel

Als u korter dan 6 maanden een (elektrische) rolstoel of scootmobiel nodig hebt,  kunt u er vaak 1 lenen of huren via een thuiszorgwinkel.  Gaat het om een periode langer dan 6 maanden? Dan kunt u misschien een (elektrische) rolstoel of scootmobiel van de gemeente krijgen.

Vul dan het hulpvraagformulier hieronder in. Wij bellen u binnen 5 werkdagen. Wij geven u direct antwoord op uw vraag als dat kan. Of we maken een afspraak voor een gesprek. Dit is een telefoongesprek, of als dat nodig is een gesprek bij u thuis. In het gesprek kijken wij of een rolstoel of scootmobiel een oplossing voor u is.

Stel uw hulpvraag

Zelf een leverancier kiezen

Heeft de medewerker van het Wmo-loket gezegd dat een rolstoel of een scootmobiel voor u een goede oplossing is? Dan kunt u zelf een leverancier kiezen waarmee wij een contract hebben. In het stappenplan ziet u hoe dit gaat. Als u zelf geen keuze maakt, dan kiezen wij een leverancier voor u.

Is uw rolstoel of scootmobiel kapot?

Wij kunnen dit niet voor u oplossen. Daarvoor neemt u contact op met uw leverancier.

Eigen bijdrage

Voor een scootmobiel betaalt u een eigen bijdrage. Voor een rolstoel betaalt u geen eigen bijdrage. U betaalt ook geen eigen bijdrage voor een hulpmiddel voor uw kind jonger dan 18 jaar. Lees meer op de pagina Eigen bijdrage.

Persoonsgebonden budget (Pgb)

U kunt ook vragen om een pgb. Dit is een geldbedrag waarmee u zelf een rolstoel of scootmobiel koopt. Lees verder op de pagina Persoonsgebonden budget.

Rolstoelauto huren

De Zonnebloem verhuurt aangepaste auto’s voor mensen die rolstoel- of scootmobiel gebonden zijn. In de auto’s is ruimte voor een rolstoel of scootmobiel, plus maximaal 4 andere personen, waardoor u samen op pad kunt. Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij Boogh, De Paraplu aan de Van Bijnkershoeklaan 10 in Utrecht. U kunt via de Zonnebloem ook vragen om een vrijwillige chauffeur. Meer informatie over het huren staat op www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto

Kaart met toegankelijke plekken

Wilt u weten of u met een rolstoel de bibliotheek in kunt, welk restaurant toegankelijk is en waar een toegankelijk toilet is? Op Wheelmap.org en de app kunt u toegankelijke plekken vinden.

Vind rolstoeltoegankelijke plaatsen

Over Wheelmap is een video met ondertiteling en een video met audiodescriptie.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

14 030

Maandag tot en met vrijdag
(van 9.00 tot 17.00 uur)