nieuwsbericht gemeente Utrecht

Het zomerprogramma met activiteiten voor kinderen is weer van start gegaan. De gemeente Utrecht biedt organisaties via subsidie de mogelijkheid om een zomerprogramma te organiseren voor kinderen in een aantal wijken. De activiteiten zijn voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en kinderen die naar basisschool of middelbare school gaan.

Organisaties hebben hiervoor subsidie aangevraagd, met als doel de sociale en emotionele ontwikkeling van deze kinderen te bevorderen. Met het zomerprogramma wil Utrecht kwetsbare kinderen een steuntje in de rug geven en hen eerlijke kansen bieden. Het programma is bedoeld om bepaalde achterstanden weg te werken en de kinderen weer vol vertrouwen aan het nieuwe schooljaar te laten beginnen.

Wethouder Onderwijs, Eelco Eerenberg, benadrukt het belang van dit initiatief: “Ieder kind verdient een gelijke kans op een goede ontwikkeling en toekomst. Met deze zomerprogramma’s willen we ervoor zorgen dat ook de meest kwetsbare kinderen zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken in een periode waarin de scholen dicht zijn. Het is belangrijk dat kinderen dan niet stilstaan, maar met een educatief programma samen plezier maken.”

Kinderen in de wijken Leidsche Rijn/Vleuten de Meern, West, Zuid-West, Noord-West, Overvecht en Zuid kunnen zich opgeven voor één van de activiteiten zoals sporten, knutselen, ouder-kindyoga en activiteiten voor peuters en kleuters. Op Doe Mee in Utrecht staat het volledige aanbod.

Foto: ZIMIHC - UC crew

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht