Onderzoek Castellum is gaande

Op 29 augustus 2024 is in Castellum Hoge Woerd in Utrecht Leidsche Rijn het grootste deel van een verlaagd plafond in het restaurant naar beneden gekomen. Een heel vervelend incident, met grote gevolgen voor de Podium Hoge Woerd, Museum Hoge Woerd, Castellum Café en Steede Hoge Woerd. Gelukkig is hierbij niemand gewond geraakt.

 

Omdat er op dit moment nog onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak en schade, is het paviljoen helaas gesloten. De impact van de sluiting is groot: er zijn – aan het begin van het nieuwe theaterseizoen – al veel voorstellingen geannuleerd, en ook het museum en café zijn gesloten voor publiek. Het buitengedeelte van Steede Hoge Woerd is wel toegankelijk.

 

We verwachten dat het onderzoek eind september is afgerond. Op het moment dat dat het geval is, wordt opnieuw gekeken wanneer en in welke vorm het paviljoen en de theaterzaal weer kunnen worden geopend. De gemeente, van wie het pand is, spant zich tot het uiterste in om (delen van) Castellum zo snel mogelijk weer open te stellen. Dat is natuurlijk belangrijk voor de ondernemers, maar ook voor het (grote) publiek van het theater, museum, Steede en café.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht