nieuwsbericht gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht start dit najaar met het uitvoeren van onderhoud aan het Robert Kochplein en het Gandhiplein op de Noordelijke Randweg Utrecht. Het asfalt is oud en daarom aan vervanging toe, net als de verkeerslichten en de openbare verlichting. De werkzaamheden veroorzaken op deze drukke verkeerspleinen grote verkeershinder en er zijn omleidingen voor het verkeer. De werkzaamheden zijn eind 2024 klaar. 

Dit gaat er gebeuren 
De gemeente brengt een andere soort asfalt aan waardoor het geluid van verkeer afneemt. Ook worden de verkeerslichten aangepast waardoor je als fietser en voetganger sneller de weg kan oversteken. Daarnaast neemt de gemeente maatregelen om te zorgen dat het regenwater makkelijk de bodem in kan en worden er energiezuinige ledlampen in de lantaarnpalen geplaatst.  

De planning 

Robert Kochplein 
De gemeente start met de werkzaamheden aan het Robert Kochplein. Van 2 september tot en met 14 oktober wordt er aan dit verkeersplein gewerkt. In het weekend van 28 en 29 september en het weekend van 5 en 6 oktober zijn delen van het Robert Kochplein helemaal afgesloten voor auto's en fietsers.  

Gandhiplein 
Van 14 oktober tot en met 24 november werkt de gemeente aan het Gandhiplein. Tijdens deze werkzaamheden zijn er steeds verschillende wegen afgesloten voor verkeer. In het weekend van 9 en 10 november en het weekend van 16 en 17 november zijn delen van het Gandhiplein helemaal afgesloten voor auto's en fietsers.  

Houd deze periodes rekening met grote verkeershinder en omleidingen voor automobilisten en fietsers. Wanneer de werkzaamheden op de verkeerspleinen starten informeert de gemeente tijdig de weggebruikers, bewoners en ondernemers in de buurt over de precieze afsluitingen en omleidingen.  

Halverwege 2025 staat onderhoud aan het overige deel van de Noordelijke Randweg Utrecht en het Henri Dunantplein op de planning. 

Verbeteren situatie Noordelijke Randweg Utrecht na 2025 
De gemeente Utrecht wil in de toekomst nog meer maatregelen nemen om de leefbaarheid, bereikbaarheid en oversteekbaarheid van Overvecht verder te verbeteren. Op dit moment is hier niet voldoende geld voor. De gemeente Utrecht blijft met de provincie en het Rijk in gesprek om geld te krijgen voor het verder verbeteren van de Noordelijke Randweg Utrecht. Lees meer op www.utrecht.nl/nru 

Veel wegwerkzaamheden in het najaar 
Dit najaar staan er veel wegwerkzaamheden in en rond Utrecht op de planning. Zowel van de gemeente Utrecht als van Rijkswaterstaat. Dat zal het verkeer op de weg gaan merken, bijvoorbeeld door omleidingen, hinder en daardoor een langere reistijd. De gemeente adviseert om voordat men de weg op gaat eerst de route en hinder te checken op www.vananaarbeter.nl (Rijkswaterstaat) en de website Grote werkzaamheden gemeente Utrecht. 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht